Ladda batterierna i restaurangen
På Restaurang Valbergsängen har man ett viktigt uppdrag - att servera näringsriktig mat till världseliten i längdskidor.
- Kommer du på rätt dag finns chansen att Charlotte Kalla sitter bredvid dig i restaurangen, säger Gunnar Augustsson som driver Restaurang Valbergsängen.
Med besök från skidlandslag från hela världen vet Gunnar Augustsson vad en skidåkare behöver efter en dag i spåret.
- Det gäller att täcka in hela kostcirkeln. Vi serverar förstås en salladsbuffé så att åkarna får i sig vitaminer, alltid kött eller fisk som proteinkällor och pasta och ris eller potatis så att man får i sig ordentligt med kolhydrater. God och nyttig husmanskost är vår profil. Vår mat passar idrottaren men även den "vanliga" lunchätaren, säger Gunnar, som fått mycket uppskattning för sitt kök.

Allt fler från Torsby
Det är inte bara professionella skidåkare som besöker restaurangen. Hit kommer också seriösa motionärer, barnfamiljer och allt fler Torsbybor.
- Förr var det nästan bara elitskidåkare som tränade i tunneln, idag lockar den även motionärerna, säger Gunnar.

Glassbuffé
Speciellt populär hos barnen är restaurangens stora glassbuffé och spagetti bolognesen, som är gratis för de under 12 år. För elitskidåkarna är det dock inte en lika populär lockelse.
- Ja, de som tränar riktigt seriöst kan inte äta så mycket av den varan men de skrattar ganska gott när barnen lassar in mängder av glass, säger Gunnar.

Fler artiklar

Nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och aktuella erbjudanden från oss?