Team Birken tränar motionärer på läger
Valbergsängens sporthotell satsar stort på träningsmöjligheter och träningsläger inför Vasaloppet, för både motion och elit. Bland annat kommer ett av Norges och världens bästa elitlag på skidor, Team Birken, att hålla i ett av säsongens skidläger.
Till Valbergsängen, som är både sporthotell och vandrarhem, kommer landslag, olika elitlag, elitskidåkare och motionärer för att bo, äta och träna bra.
- Vår satsning på skid- och även cykelläger har slagit väl ut och så mycket bättre träningsmöjligheter än så här i södra delarna av Sverige är svåra att få, säger Tomas Venuti, vd och driftansvarig på Valbergsängen.

En elitsatsning
Team Birken är en elitsatsning och ett samarbete mellan det norska storloppet på skidor, Birkebeinerrennet, och Lillehammer Skiklub. Teamet, med tränare Torstein Drivenes i spetsen, kommer till Valbergsängen och Torsby sportcenter 16-18 januari för att hålla i ett Vasaloppsläger.
- Framför allt kan vi förbättra deltagarnas skidteknik så att de kan åka väldigt mycket fortare i Vasaloppet, säger Thorstein Drivenes.

De bästa råden
Förutom ren skidträning ute och inne ingår även produktgenomgång och vallningstips med mera.
- Här får man de absolut bästa råden för att komma bra förberedd till Vasaloppet. Norge leder utvecklingen när det gäller längdåkning och vad kan då vara bättre än att Team Birken delar med sig av sina kunskaper hos oss på Valbergsängen, säger Tomas Venuti.

Fler artiklar

Nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och aktuella erbjudanden från oss?