Bråda testdagar i Torsby sportcenter
Under september var det bråda dagar för sportbutikspersonal, skidjournalister och en rad tävlingsåkare. Det är då som årets nyheter ska synas och testas i skidtunneln.
Karl Zeitz, försäljningschef för Salomon och Atomic längdskidor, samordnade de olika evenemangen.
Först ut var elitåkarna, som under septembers tre första dagar testade ett stort antal skidor i tunnelspåren. Skidorna vallas, glidtestas och jämförs på en rad olika punkter.
- Det här gjorde vi tidigare på glaciärsnö men här slipper vi lurigt väder. Tunneln ger oss fantastiska förhållanden. Och att bo och äta på Valbergsängen, nej det finns inget bättre, här vet man vad det handlar om, säger Karl Zeitz.

Skidjournalister och techreps
Lite senare, 13-14 september, presenterade Karls Zeitz och hans kollegor årets satsning och nyheter för skidjournalisterna, som också fick provåka. Och redan dagarna efter kom ett nytt stort sällskap till Torsby sportcenter, "techrepsen".
- Det arrangeras ett stort antal Vasaloppsträffar runt om i landet och självklart har vi folk på plats som pratar för och visar vår utrustning, ofta är det före detta tränare och tävlingsåkare som blir våra så kallade techreps. Vi bjuder hit drygt 100 personer som får två dagars utbildning.

De stora sportkedjorna
Till sist var det dags för landets stora sportkedjor.
- Vi slår oss ihop med Madshus och Fischer och bjuder in Intersports, Team Sportias och Stadiums butikspersonal till sportcentret. Det gjorde vi i år för femte året i rad och det ger oss bra möjligheter att stärka kunskaperna i butik. Totalt kom runt 400 personer till tunneln och Valbergsängen, säger Karl Zeitz.

Fler artiklar

Nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och aktuella erbjudanden från oss?