Allt fler vill träna mer och bättre
Allt fler tar vara på sin hälsa och vill träna bättre.
- Många blir ivriga och vill verkligen förbättra sin träning och sin teknik, säger tvåfaldiga Vasaloppsvinnaren Sandra Hansson.
Själv är Sandra Hansson en av dem som ofta är högst upp i resultatlistorna. Hon älskar att tävla både på skidor och på rullskidor.
- Tävling är extremt bra träning, och så är det roligt också, menar Sandra, som har sin bas i Uddevalla på sommaren, i Oslo på vintern och som gärna mellanlandar i Torsby.

25 timmars träning
En träningsvecka innehåller 12 till 25 timmars träning, hur mycket beror på om det är en lätt eller tung vecka.
- Jag tränar och tävlar över hela Europa och Torsby sportcenter är ett av de bästa ställena att vara på. Det finns så många möjligheter, det är fint och rent med bra boende och bra mat, och så är det kort avstånd mellan boendet och skidtunneln. Fler borde verkligen utnyttja Valbergsängen och Torsby sportcenter i förberedelserna inför vinterns lopp.

Mängder av pallplaceringar
Sandra vann Vasaloppet 2008 och 2009 och har samlat på sig mängder av pallplaceringar i både svenska och utländska lopp. Hon vann också den totala långloppsvärldscupen 2010/2011. Nu är Sandra extra revanschsugen och motiverad efter en säsong där körtelfeber tog kål på alla segerförhoppningar.
- Målet i vinter är förstås att få kliva överst på prispallen i Vasaloppet igen, det är ju som VM för oss och jag har gjort det förr, det gav mersmak. Jag vill gärna också lyckas i de andra Ski Classic-loppen, som Marcialonga och Birkenbeinern.

Jobbar för Moelven
Till vardags jobbar Sandra för Moelven, en skandinavisk industrikoncern som producerar byggvaror och system för byggbranschen.
- Jag har lite varierande uppgifter ut mot kund. Jag trivs otroligt bra med jobbet, som också fungerar perfekt ihop med skidåkningen.

Utöver den egna skidåkningen och jobbet på Moelven håller Sandra lite föreläsningar och i teknikkurser när det passar i tid.
- Bara det att man lär sig att staka rätt på rullskidor kan kapa timmar i Vasaloppet, menar Sandra, som hoppas mycket på den kommande säsongen och som inte har något emot att samsas med en och annan motionär i spåren.

Fler artiklar

Nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och aktuella erbjudanden från oss?