Elit och motion samsas i tunneln
För elitskidåkaren Daniel Tynell är hårdträningen i Torsby skidtunnel en viktig uppladdning inför vinterns tävlingar. Ett knep som fler och fler motionsåkare tar efter.
- Numera är det ju inte bara elitåkare i skidtunneln, förra veckan var det allt från landslagsåkare, seriösa skidmotionärer till sexåringar som tog sina första stavtag vilket jag tycker är väldigt roligt, säger Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet inte mindre än tre gånger.

Vasaloppet en måttstock
För Daniel är det främst långloppsvärldscupen och Vasaloppet som är de stora höjdpunkterna under skidsäsongen. Och det är alltid något speciellt med första söndagen i mars. Själv beskriver han Vasaloppet som en slags måttstock, går det bra på Vasan så blir resten av Daniels säsong också bra.

Hårdtränar på sportcentret
Under försäsongen tränas det på såväl cykel som rullskidor, men för att lyckas på hög nivå krävs det att man har tillgång till skidåkning även under den varma delen av året. Daniel besöker Torsby ungefär fyra dagar varje månad för att hårdträna på sportcentret men också för att vila upp sig på Valbergsängens sporthotell.
- Hela kombinationen med sportcentret och boendet på Valbergsängen är klockren. Det är bara en liten promenad mellan de båda vilket är väldigt smidigt. Hotellet är faktiskt nästan som ett andra hem för mig säger Daniel.

Foto: Team Tynell

Fler artiklar

Nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och aktuella erbjudanden från oss?