Sprintstjärnan trivs i Torsby
Efter en ofrivillig timeout är sprintstjärnan Hanna Falk nu på väg tillbaka. Vi träffade henne på Valbergsängens sporthotell där landslagsdamerna i längdskidåkning bodde under en vecka i augusti.
Hanna Falk, 23, är från Ulricehamn och flyttade till Torsby för att börja på skidgymnasiet.
- Det var bra tajming då tunneln blev klar ungefär när jag började skolan, säger Hanna, som nu bor i Falun.

Efter att ha hållit på med många idrotter blev det till slut skidåkning för Hannas del. Hon utvecklades positivt men fick det stora lyftet först när hon slutade gymnasiet. Det gick bra, riktigt bra. Hanna slog till med en världscupseger i sprint i Düsseldorf 2009 och följde upp med en seger till i finska Otepää 2010. I OS i Whistler i Kanada gick hon till kvartsfinal.

Tvingades ta timeout
Den gångna säsongen vill Hanna Falk dock helst glömma. Hon drabbades av luftrörsjukdomen twar och tvingades ta timeout. Nu är hon fullt frisk men tar det ändå försiktigt och trappar upp steg för steg.
- Det betyder mycket att landslagsledningen tror på mig och ger mig stöd. Det har varit tufft och jag har varit glad över att bara orka göra vanliga saker, men nu tränar jag för att kunna komma tillbaka till den nivå där jag var tidigare.

Ett toppenställe
Hanna Falk och de andra landslagsdamerna tränade i Torsby under en vecka i augusti. Det blev både tunnel- och rullskidåkning. Hela truppen med ledare bodde på Valbergsängens sporthotell, och stortrivdes.
- Valbergsängen är ett toppenställe med bra mat och boende, naturen runt hörnet och gångavstånd till tunneln. Och det är roligt att allt fler väljer att åka hit för att träna.

Ge tillbaka
Efter lägret i Torsby åkte Hanna hem till Ulricehamn för att leda sin egen och mycket populära sommarskidskola.
- Det är riktigt kul att kunna inspirera och ge tillbaka lite till ungdomarna, det ger också mig energi, säger Hanna.

Fler artiklar

Nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och aktuella erbjudanden från oss?